Mercedes-Benz SL500

Mercedes-Benz R129 är en tung, välbyggd och tidlös modell som producerades mellan 1989 och 2001. Nu har har de raka 6.orna ersatts av V-motorer, V8 och V12 finns som tillval. Den nya SL:en uppdaterades 1993 och 1996. Modellen är även med dagens mått snabb, bekväm och underhållande att köra.
Pris: - 169.000 - SEK
Beskrivning

Fint och välvårdat exemplar som importerades från Schweiz till Sverige 98. Få brukare och med all dokumentation.

Dallasmoppens ersättare

Snabb, stilig och stabil, här är modellen som skall ersätta den så kallade Dallasmoppen. Mercedes hade stora skor att fylla när modell R129 skulle lanseras. Den tidigare modellen R107 tillverkades under många år. Modellen hade varit lyckad i både design och försäljning, att förväntningarna nu var höga råder det inget tvivel om.

Avskalat

Från förarstolen är allt lättöverskådligt. Instrumenten är enkla, lättlästa och ger närmast ett spartanskt intryck. Stolarna och skinnet håller högkvalitet och färden blir avslappnad och trivsam. Det enda som egentligen kan överraska dig är motorn och hur snabb bilen är.

Hardtop och sufflett

Hardtopen är i sig tung men är enkel att montera. Hydrauliska fästpunkter och och automatisk låsning av taket gör att du bara behöver lägga hardtoppen på plats, trycka på knappen och den är fast. Sufletten är givetvis helautomatisk och sköts med samma knapp och enkelhet.

Bilder
Fakta
Märke
Mercedes-Benz
Växellåda
Automat
Karostyp
Cabriolet
Modell
SL500
Miltal
15800
Färg
BRILLIANT SILVER METALLIC
Årsmodell
1995
Motor
V8 Bensin 4973 cc M119
Inredning
Svart skinn